ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η μονή Ταξιαρχών

Στη Σέριφο βρίσκεται και η Μονή Ταξιαρχών, η οποία είναι μονή φρούριο και χρονολογείται από το 1572 . Ιδρύθηκε με την έλευση της εικόνας των Ταξιαρχών από την Κύπρο. Είναι χτισμένη με ψηλούς εξωτερικούς τοίχους (περί τα 10 μέτρα ύψος) με πολεμίστρες και τα κελιά και το καθολικό βρίσκονται εντός των τειχών. Στο παρελθόν ήταν πλούσια και διέθετε κειμήλια και ακίνητη περιουσία και σε γειτονικά νησιά. Για τον λόγο αυτόν ήταν συχνά αντικείμενο επιδρομών από πειρατές. Στη Μονή λειτούργησε αλληλοδιδακτικό σχολείο.

Θρόνος του Κύκλωπα

Πρόκειται για ένα οικοδόμημα μήκους 9 μέτρων και πλάτους 7 μέτρων κατασκευασμένο από μεγάλους σχιστόλιθους.  Στην ανατολική πλευρά του υπάρχουν αρχαία «κελιά» κατασκευασμένα επίσης από μεγάλες πέτρες.  Η τοποθεσία προσφέρει υπέροχη θέα στο Αιγαίο και στη γύρω περιοχή.

thronos

Άσπρος Πύργος

Ακολουθώντας το δρόμο από τον Κουταλά για Χώρα, λίγο μετά  τη διασταύρωση για Μεγάλο Λιβάδι, θα δείτε δεξιά σας τον Άσπρο Πύργο.  Εκεί φτάνετε ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι για 5 λεπτά. Το εκκλησάκι δίπλα στον Άσπρο Πύργο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χαράλαμπο.

purgos

Κάστρο

Το Βενετσιάνικο Κάστρο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, πάνω από τη Χώρα. Ανεβαίνοντας στο κάστρο, συναντάμε τις δυο εισόδους του, τμήματα από τους τοίχους των σπιτιών (με ενετικά οικόσημα) που σχημάτιζαν τον εξωτερικό αμυντικό δακτύλιο και λείψανα της αρχαίας ακρόπολης. Στην κορυφή του κάστρου είναι χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.Greek Castles

Φάρος Σερίφου

Ο πέτρινος φάρος κατασκευάστηκε το 1901. Το ύψος του πύργου του ειναι 12 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 61 μέτρα. Είναι εγκατεστημένος στο ακρωτήριο Σπαθί στο νότιο μέρος στην Σέριφο.

faros

spathi_serifos3