ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Σέριφος παρόλο που είναι μικρό νησί διαθέτει 72 παραλίες για κάθε γούστο. Παραλίες στην Σέριφο θα βρείτε γύρω γύρω σε όλο το νησί, αλλά και ακόμη δίπλα στο λιμάνι. Οι περισσότερες παραλίες στην Σέριφο είναι εύκολα προσβάσιμες, αλλά υπάρχουν και μερικές που θα τις προσεγγίσετε μέσω χωματόδρομου, μετά από αρκετό περπάτημα ή με σκάφος.

Μερικές απο τις πιο όμορφες της Σερίφου είναι:

  • Κένταρχος

Άτιτλο

Το τοπίο που είναι πραγματικά άγριο, κλασικό αιγαιοπελαγίτικο, θα σας αποζημειώσει. Η παραλία του Κένταρχου έχει άμμο και βότσαλο και διαθέτει μερικά δέντρα για σκιά. Τα υπόλοιπα είναι μόνο το μπλέ του ουρανού το γαλαζοπράσινο της θάλασσας και το καφέ από τις ξερολιθιές στους γύρω γυμνούς λόφους. Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα και αφεθείτε στο όνειρο.

  • Γάνεμα

serifosparaliaganema

Ανάμεσα στην παραλία Βαγιά και στον Κουταλά στην Σέριφο θα βρείτε την πανέμορφη παραλία Γάνεμα. Μεγάλη σε μήκος αμμουδιά ενώ υπάρχουν και αρκετά βότσαλα. Στην παραλία Γάνεμα δεν θα βρείτε κάποιου είδους οργάνωση, μόνο μια ταβέρνα.

  • Άγιος Σώστης

serifos_Agios_Sostis5

Η παραλία Άγιος Σώστης είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Σέριφο.Στην παραλία ή για την ακρίβεια στις παραλίες του Αγίου Σώστη,  μια λουρίδα άμμου ενώνει την ακτή με ένα μικρό νησί ακρωτήριο που πάνω του είναι χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Σώστη. Στα αριστερά σχηματίζεται μια μικρότερη παραλία με άμμο, βράχια και βότσαλα που την πιάνει ο καιρός, έτσι δεν την προτιμάει κανείς.

  • Μέγα Λιβάδι

62011609

Η παραλία Μεγάλο Λιβάδι στην Σέριφο βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό που αναπτύχθηκε χάρη στην μεταλλευτική δραστηριότητα στο νησί. Σήμερα υπάρχουν μόνο τα απομεινάρια του παρελθόντος.  Η παραλία είναι αμμουδερή με υπέροχα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ενώ υπάρχουν και αρκετά αλμυρίκια.Στην παραλία στο Μεγάλο Λιβάδι θα έχετε δίπλα σας τις παλιές εγκαταστάσεις των μεταλλείων.  Έχει κανείς  την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα υπαίθριο πάρκο βιομηχανικής αρχαιολογίας. Εκτός από το να κολυμπήσετε και να φάτε στις ταβέρνες που υπάρχουν στην παραλία, περπατήστε στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και τις εγκαταστάσεις, σίγουρα αξίζουν την επίσκεψή σας.

  • Πλατύς Γιαλός

serifos_Platis_Gialos2

Ο Πλατύς Γιαλός διαθέτει αλμυρίκια για να μην σας λείψει η σκιά, αλλά δεν διαθέτει κανενός είδους οργάνωση, ενώ η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από έναν χωματόδρομο που δεν είναι πάντα στην καλύτερη κατάσταση. Είπαμε στον Πλατύ Γιαλό έχει σημασία η εποχή, αλλά αξίζει την επίσκεψη σας γιατί  η ευρύτερη περιοχή είναι πανέμορφη.

  • Βαγιά

serifosparaliavagia

Νοτιοδυτική παραλία της Σερίφου με άμμο και βότσαλο σε ένα  υπέροχο τοπίο. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια από τον κεντρικό δρόμο. Στην πλάτη της παραλίας αναβλύζει γλυκό νερό και το έδαφος είναι βαλτώδες με βούρλα.